Wat gebeurt er op de kinderboerderij?

Activiteiten & Nieuws
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
wat IS ER TE DOEN DE komende tijd?

ACTIVITEITEN

feb/mrt/april 2023

dit is het voorlopige programma

EXTRA ACTIVITEITEN Regelmatig zijn er nog andere activiteiten op de kinderboerderij. Houd hiervoor ook onze Facebook pagina in de gaten.

WEERSOMSTANDIGHEDEN Omdat we geen grote binnenruimte hebben gaan de activiteiten bij erg slechte weersomstandigheden niet door.

vr 20 jan - Gezonde dierensnacks maken

15:00-16:00 En vandaag is het weer feest! We gaan de dieren verwennen met gezonde dieren-snacks die we zelf maken. Wortelballen, komkommerkoolhapjes, laat je fantasie de vrije loop.

VR 27 jan - Sport & spel

15:00-16:00 We gaan een spel spelen op de kinderboerderij. Ren je mee door het bos op zoek naar de vlag van de tegenpartij? Ben jij de maarschalk of toch de spion? Of wordt het toch het smokkelen van gouden schelpen langs de kustwacht?

VR 3 feb - Hamsterhuis knutselen

15:00-16:00 We krijgen dwerghamsters! Knutsel je mee aan een mooi huis voor de hamstertjes? En misschien kunnen we nog wat groenteslingers maken om op te hangen in hun nieuwe verblijf?

FEBRuari geen geplande activiteiten

Vanwege de opgedane ervaring met de slechte weersomstandigheden en ons gebrek aan een (verwarmde) binnenruimte zijn er geen groepsactiviteiten deze maand. Mocht er behoefte zijn aan een groepsactiviteit dan is dat in overleg mogelijk.

zo 12 mrt - snertwandeling met vuurkorf

AFGELAST VANWEGE HET SNERTWEER Vertrek 11:30 bij de kinderboerderij. De natuurwandeling duurt ongeveer 1:30 uur. Stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden. Op zoek naar de bever. Vind jij de eerste sporen?  Bij terugkomst op de kinderboerderij is er snert en vuur.

Let op: aangepaste openingstijden (13:00-15:00)

vr 17 mrt - biodiversiteitsdag

15:00-16:00 Welke vogel wil welk huisje? En kom je ook een vogelhuisje knutselen? En wat wil de bij? Lees je in en ga zoeken in het bos naar materialen om een bijenhotel te bouwen? Kom kijken en knutselen op de kinderboerderij!

vr 31 mrt Muizen obstakel races

15:00-16:00 Bouw een hindernisparcours voor de muizen. Kun jij iets moois maken waar de muizen langs kunnen? Doe hier je inspiratie op!

zo 2 april palmpasenoptocht

In samenwerking met andere verenigingen houden we een palmpasenoptocht die eindigt bij de kinderboerderij. Details volgen nog.

zondag 9 apr - het gouden ei....

Vind jij het gouden ei? Kom zoeken naar paaseieren en de paashaas.  Kuikentjes kijken en eieren schilderen en paaseieren zoeken. Voor een ieder staat de koffie/thee/limo warm!

half april - theetuin en plantjesmarkt

(datum en tijdstip volgt nog)  In de moestuin wordt thee met zelfgemaakte taart geserveerd. Er is een plantjesmarkt voor planten uit de moestuin en uit de buurt.

do 27 apr - het grote voorjaarsfeest

Het is koningsdag! Thee in de tuin, cavias knuffelen, geiten dresseren… Of zoek een speld in de hooiberg en grijp je kansen in de supergrabbelton. In de moestuin is er van alles te leren van de vrijwilligers en daarnaast zijn er spelletjes en quizzen.

Samen met de oranjevereniging wordt het een groot feest.

 

wat IS ER DE AFGELOPEN TIJD GEBEURD?

HET LAATSTE NIEUWS

Bijdrage Regiobank

Bijdrage Regiobank

Op woensdag 30 november haalden we de krant met de bijdrage die Van Haaren en de Roo (Regiobank) ons schonk. De tekst uit het artikel uit 'Rijn en Veluwe' kun...

Muizenlabyrint

Muizenlabyrint

Het knutselen van een doolhof voor de muizen was een inspirerende bezigheid. Met karton, lijm en schaar werd er druk geknutseld om het de muisjes zo moeilijk...

Jeugdorkest

Jeugdorkest

Op 9 september kwam het jeugdorkest een voorstelling geven op de kinderboerderij! Terwijl de instrumentenkoffers tussen de cavia's lagen speelden de...

Pauwen

Pauwen

Er zijn nieuwe pauwen op de kinderboerderij! Op 21 augustus vierde Henriette Nijdam haar 90e verjaardag. Als verjaardagscadeau had ze aan vrienden en familie...

Schoolklassen

Schoolklassen

In de maand juli hebben we vier schoolklassen van drie verschillende scholen langs gehad op de kinderboerderij. Er waren kinderen van groep 5-8, groep 4 en...