Wat gebeurt er op de kinderboerderij?

Activiteiten & Nieuws
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
wat IS ER TE DOEN DE komende tijd?

ACTIVITEITEN

eind sept/oktober/november 2022

dit is het voorlopige programma

EXTRA ACTIVITEITEN Regelmatig zijn er nog andere activiteiten op de kinderboerderij. Houd hiervoor de website en/of Facebook in de gaten.

WEERSOMSTANDIGHEDEN Omdat we geen grote binnenruimte hebben gaan de activiteiten bij erg slechte weersomstandigheden niet door.

ZA 24 SEPT - WIJKFEEST

14:00-16:00 zijn we met (een kleine selectie) van de kinderboerderij en een activiteit op het wijkfeest (bij de speelkuil aan de Bram Streeflandweg)

VR 30 sept - MUIZENLABYRINTH

15:00-16:00 Hoe komt de muis uit het labyrinth? Knutsel je eigen labyrinth. We gaan het ze moeilijk maken…

vr 7 okt - elke dag Dierendag

15:00-16:00 Elke dag is het dierendag! Op deze after-party-dierendag gaan we snacks bouwen voor de dieren. Doe je mee?

VR 14 okt- SPORT & SPEL

15:00-16:00 We gaan een spel spelen op de kinderboerderij. Ren je mee door het bos op zoek naar de vlag van de tegenpartij? Of wordt het toch het smokkelen van goudklompen langs de douane?

vr 21 okt - voorlees & voeruur

Start 15:00 Voorleesuur voor kinderen. We lezen een boek voor, voeren de dieren en knuffelen konijnen. Voor (groot)ouders is er de gelegenheid om koffie te drinken.

do 27 okt – pottenbakken

15:00-16:30 We gaan van klei potten maken en deze bakken in het kampvuur. Hoe pakken we dat aan? En wat kunnen we verder nog bakken in het vuurtje in de moestuin?

VR 4 nov - Sport & spel

15:00-16:00 We gaan een spel spelen op de kinderboerderij. Ben jij de maarschalk of toch de spion? Of wordt het toch het smokkelen van gouden schelpen langs de kustwacht?

VR 11 nov - Sint maarten

15:00-16:00 We gaan lampionnen met dierenfiguren knutselen op de kinderboerderij. Tijdens het knutselen zullen we de sinte-maarten-liedjes weer eens oefenen en even proefdraaien. Vanaf 17:00 organiseert de Muziektent Heelsum een Sintemaarten-wandeling waar je je bij aan kunt sluiten.

VR 18 nov - circustrucs met dieren

15:00-16:00 Welke dieren kunnen we een circustruc leren? Kan de cavia door de hoepel springen? Of heeft de geit daar meer talent voor?

VR 25 nov - Sint pannenkoek pre-event

15:00-16:00 Omdat het volgende week Sint Pannenkoek is gaan we vast even oefenen met het bij elkaar gooien van de juiste ingrediënten en het (aan)bakken van de pannenkoeken.

wat IS ER DE AFGELOPEN TIJD GEBEURD?

HET LAATSTE NIEUWS

Muizenlabyrint

Muizenlabyrint

Het knutselen van een doolhof voor de muizen was een inspirerende bezigheid. Met karton, lijm en schaar werd er druk geknutseld om het de muisjes zo moeilijk...

Jeugdorkest

Jeugdorkest

Op 9 september kwam het jeugdorkest een voorstelling geven op de kinderboerderij! Terwijl de instrumentenkoffers tussen de cavia's lagen speelden de...

Pauwen

Pauwen

Er zijn nieuwe pauwen op de kinderboerderij! Op 21 augustus vierde Henriette Nijdam haar 90e verjaardag. Als verjaardagscadeau had ze aan vrienden en familie...

Schoolklassen

Schoolklassen

In de maand juli hebben we vier schoolklassen van drie verschillende scholen langs gehad op de kinderboerderij. Er waren kinderen van groep 5-8, groep 4 en...

Plantjesmarkt en theetuin

Plantjesmarkt en theetuin

We hebben alweer een aantal keren een plantjesmarkt georganiseerd. Op deze dagen kun je ook thee komen drinken in de tuin. Ook op andere dagen is de tuin open...

Cavia’s op koningsdag

Cavia’s op koningsdag

Tijdens koningsdag had de oranjevereniging veel activiteiten voorbereid op het veld voor de kinderboerderij. De kleedjesmarkt voor kinderen, spelletjes met...