“Wat is het hier ongelofelijk mooi geworden” was een veelgehoorde uitroep tijdens de high tea die afgelopen zondag georganiseerd werd door de moestuinvrijwilligers van de kinderboerderij. De vrijwilligers, die samen de moestuin onderhouden, waren al dagen tevoren in de weer met het klaarmaken van alle lekkere hapjes die aan de bezoekers werden uitgedeeld. Tekst en uitleg over de planten in de tuin,  het rotatieschema en de manier van samenwerken onder de vrijwilligers waren gespreksonderwerpen. Er was een grote groep bezoekers op de been, dus er was ook veel gelegenheid om bij te praten en nieuwe mensen te leren kennen.

Om half vier werd de waterpomp officieel geopend. Daniëlle van Bentem (wethouder gemeente Renkum) en Wolf Knab (vrijwilliger in de moestuin) draaiden samen de kraan open om de beregening aan te zetten. Met het geld van de sponsoring van Parenco en Hooijer is er zo snel mogelijk een puls geslagen en een waterpomp aangelegd. Iedereen kwam tot de conclusie dat de pomp precies op tijd gekomen was. “Er had anders geen plant meer overeind gestaan in deze droogte”, voegde Wolf hieraan toe. En het resultaat was te zien: een weelderige moestuin, met een grote diversiteit aan gewassen, en voor iedereen toegankelijk!

(Wanneer het toegangshek geopend is bent u altijd van harte welkom om een kijkje te nemen.)