Het afgelopen jaar was het wel duidelijk, zonder water in de moestuin komt er niets terecht van de groententeelt. Ook de schapen en de geiten liepen op een dorre vlakte en waren volledig afhankelijk van hooi.

De afgelopen week heeft de firma RoWaBo uit Renkum een puls voor ons geslagen. Hiermee hebben we toegang tot grondwater, zodat we de moestuin, de dieren en de wei van water kunnen voorzien.

Voor het boren van de puls werd water met een grote giertank aangevoerd. Het boorgat wordt namelijk gevoed met water en zand. Het mengsel wordt omhoog gepompt en steeds opnieuw gebruikt. Tijdens het boren wordt er steeds een nieuwe boorpijp gekoppeld. Zij boren net zolang totdat er helder geel zand naar boven komt. Dit is het laatste boorsel. Aan de kiezels kun je zien dat je onderaan de zandafzetting zit. De pulse is 33 meter diep geslagen. Na de laatste boring gaan de boorpijpen eruit en worden ze vervangen door pvc buizen. De buizen worden aan elkaar gelijmd, op diepte gebracht, zand eromheen en dan is er water.

Het aanleggen was een mooie klus!