Het was een succesvolle dag. Schitterend weer, een hoge opkomst en de kinderen genoten van alle spelletjes die georganiseerd waren.  Je kon je laten schminken en als de tekening je niet aanstond kon je plaats nemen op het schavot: bij het natte-spons-werpen raakte je je schmink zo weer kwijt! De ballonnenclowns demonstreerden hoe een ballon veranderde in een dierenfiguur.

De kinderen konden ook zelf creatief aan de slag met dieren figuurzagen, bloempotten beschilderen, of de wedstrijdtekening inkleuren.

Tussen vrienden en familieleden werd er gestreden in de wedstrijdjes ‘spiekers klop’n’: wie slaat in de kortste tijd een spijker in een stuk hout. Ook het zoeken naar de speld in de hooiberg leverde een boel lol op. De (3) gouden spijkers zijn echter niet meer terug gevonden, zelfs niet met het opruimen!

Koffie, thee, limo en lekkers werd ook door de vrijwilligers verzorgd en broodjes kon je zelf bakken in de tuin,  boven het kampvuur.

Tussen de middag was er de overhandiging van de cheque. De bedrijven Smurfit Kappa (Parenco) en Hooijer schonken de kinderboerderij een bedrag van 5000 Euro. Met dit bedrag kunnen we een puls slaan en een pomp kopen, zodat we de moestuin en de kinderboerderij permanent kunnen voorzien van water.

Hoogtepunt voor veel kinderen was de uitslag van de kleurplatenwedstrijd. Henk van Ruitenbeek had het als jury knap moeilijk om de mooiste kleurplaten eruit te kiezen. Maar het is gelukt, getuige de stralende winnaars!

 

Bekijk ook onze fotos op Instagram.

Het feest is mogelijk gemaakt met de hulp van vele vrijwilligers en een donatie van Renkum 100 jaar.